Ketä koulutamme?

 

 

Flavia

”Nimeni on Flaviaja olen kahden pienen lapsen yksinhuoltaja äiti. Osallistuin Caring Handsin yrittäjyyskoulutukseen ja opin uusia menetelmiä miten pystyn hoitamaan pikku ruokakioskiani paremmin. Oppituntien aiheet olivat minulle ihan uusia, mutta niin  hyödyllisiä. Valmistumisen jälkeen bisneksessäni on ollut suuri ero ja pystyn säästämään enemmän kyläpankkitoiminnan kautta. Tavoitteenani on osallistua leivontakurssille ja alkaa myymään leivonnaisia kaupassani.”

 

 

Andrew

” Moi! Olen 22-vuotias Andrew ja asun tätini luona. Valmistuin Caring Handsin nuorten yrittäjyyskoulutus- ohjelmasta. Minä sain apua yrityssuunnitelman luomiseen, kirjanpidon pitämiseen sekä tulojen ja menojen yhteensovittamiseen. Tällä hetkellä opiskelen auto-mekaanikoksi oppisopimuskoulutuksella. Työaikani on 08:00-18:00, ja työpaikalla olen maanantaista lauantaihin. Tulevaisuudessa haluaisin perustaa oman autokorjaamon, ja olen täällä oppimassa siihen tarvittavia taitoja. Olisi myös hienoa oppia ajamaan autoa.”

 

Geneveve
” Hei! Nimeni on Geneveve. Olen yksinhuoltaja ja asun Kigandan slummissa viiden lapseni kanssa. Työkseni pidän pientä kauppaa, jossa myyn sesonkien mukaan erilaisia kasviksia ja hedelmiä, muun muassa kaalia, perunaa, tomaattia ja ananasta. Työskentelen viikon jokaisena päivänä: lauantaisin, sunnuntaisin ja maanantaisin täydennän varastojani ja muina päivinä olen paikalla myymässä tuotteitani. Työaikani on klo 07:00-20:00. Työskentelen yksin, mutta mikäli tarvitsen vapaata, ystäväni tulee auttamaan palkatta. Asiakkaita minulla on vähintään 20 päivässä, mikä on mielestäni riittävästi.

Tulevaisuudessa haluaisin myydä kasviksien ja hedelmien sijasta kuivaruokaa ja säilykkeitä, sillä ne säilyvät paremmin. Tällä hetkellä haen kasvikset ja hedelmät pitkän matkan päästä, mikä vie paljon aikaa. Haluaisin enemmän aikaa perheelle.

Caring Handsin avulla olen oppinut miten yritystä ja sen taloutta pyöritetään.

Yrityksestäni saamilla tuloilla pystyn ruokkimaan perheeni ja maksamaan lapsieni koulunkäynnin sekä mahdolliset terveyskulut. ”

 

 

Sienien viljelijät!

” Moikka! Olemme Geoffrey (21v) ja Elisha (18v). Olemme veljeksiä ja asumme yhdessä. Vapaa-ajalla työskentelemme isällemme tehden puutarha-/viljelytöitä sekä siivoamme taloa.

Eräässä koulutuksessa meille opetettiin, kuinka herkkusieniä kasvatetaan. Tästä kaikki alkoi, ja idea yrityksestämme syntyi. Tällä hetkellä meillä on valmiina maapalsta, jossa aiomme viljelyn aloittaa. Ensi viikolla alamme rakentamaan samalle tontille taloa, josta käsin viljely on helpompaa.

Caring Handsin koulutuksesta olemme saaneet itsevarmuutta yrityksen perustamiseen. Lainarahoituksen olemme saaneet koulutuksessa opetetusta kyläpankki-toiminnasta, mikä on mahdollistanut yrityksemme aloittamisen. ”

helmi22019

 

Author: caringhands

 

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment